Overslaan en naar de inhoud gaan

Houffalize: Wandelen, Mountainbiken en Gegarandeerde Sfeer!

Gepubliceerd op: 08-07-2024

Houffalize, gelegen in het hart van de Belgische Ardennen, is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en buitenactiviteiten. Vooral in de zomer bruist het in Houffalize met diverse sportieve en muzikale evenementen gedurende het hele seizoen. Ontdek alle evenementen en activiteiten die je zeker niet mag missen!

Wat te doen in Houffalize (zomer)

Wandelparadijs

De wandelpaden in Houffalize zijn talrijk en gevarieerd, waardoor bezoekers prachtige landschappen en adembenemende uitzichten kunnen ontdekken. Of je nu een casual wandelaar bent of een ervaren trekker, Houffalize biedt routes voor alle niveaus, van rustige wandelingen langs de Ourthe rivier tot meer uitdagende tochten door de Ardense bossen. Daarnaast worden er verschillende evenementen georganiseerd in Houffalize, zowel voor wandelaars als hardlopers, zoals de Chouffe Trial Challenge (6 en 7 juli 2024), Chouffe Marathon (18 augustus 2024), Chouffe Walk Challenge (14 en 15 september 2024) en Trial du Hérou (14 september 2024).

Mountainbiken in Houffalize

Houffalize is ook een waar paradijs voor mountainbikeliefhebbers. De regio staat bekend om zijn goed onderhouden mountainbikeroutes van verschillende moeilijkheidsgraden. Elk jaar organiseert de stad internationale MTB-wedstrijden, zoals de Roc d’Ardenne (26-28 april 2024), de Vittoria 3 Nations Cup (29 en 30 juni 2024) en Houffa Gravel (zaterdag 24 augustus), die fietsers van over de hele wereld aantrekken.

Muziek, dans en gezelligheid

Voor muziekliefhebbers biedt Houffalize diverse evenementen om de hele nacht te dansen en te genieten van de zomeravonden! Mis niet de Houffa Music Night (26 en 27 juli 2024), het Carnaval du Soleil (2-4 augustus) en La Grande Choufferie (10 en 11 augustus). Deze festiviteiten beloven gezellige avonden, perfect om te genieten van de zomer in Houffalize.

 

Verblijf bij Camping du Viaduc: de ideale rustplek

Om ten volle te genieten van alle activiteiten die Houffalize te bieden heeft, is onze camping, gelegen op slechts 15 minuten lopen van het stadscentrum, de ideale plek om te ontspannen. Neem je tent, stacaravan of caravan mee voor een onvergetelijk verblijf. Ontdek Camping du Viaduc hier!

Wat te doen in Houffalize (zomer)

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Bel ons op 061/21 38 85 of stuur een e-mail naar info.houffalize@florealgroup.be. We staan klaar om je verder te helpen en je verblijf onvergetelijk te maken!

Ontvangst en faciliteiten voor groepen

Een vakantie voor iedereen tegen een aangepast tarief

Onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding

Toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit